Statoil med gasskampanje


På Statoils nettsider kan du se video om Statoils gassmaskin.

Mandag 17. januar startet Statoil en markedskampanje for økt bruk av naturgass i Europa.

Annonse

I kampanjen markerer også Statoil sine mer enn 30 år som pålitelig gassleverandør til Europa.

- Naturgass må stå sentralt i å løse Europas energiutfordringer framover, sier Rune Bjørnson, direktør for naturgass i Statoil, i en artikkel som er publisert på Statoils nettsider.

Han sier at naturgassen leverer på utfordringer knyttet til konkurransekraft, forsyningssikkerhet og klima.


Sentral rolle i EUs energimiks

Statoil fremhever at naturgass er spesielt attraktiv til generering av elektrisitet.

- Dette fordi gass er svært konkurransedyktig, baserer seg på kjent teknologi og har de laveste CO2-utslippene sammenliknet med andre fossile energikilder, sier Bjørnson.

Helge Lund har flere ganger har sagt at naturgass er løsningen for å håndtere økende energietterspørsel samtidig som CO2-utslippene må reduseres. Bjørnson følger opp:

- Vi mener naturgass må ha en sentral rolle i EUs energimiks på lang sikt fordi gass konkurrerer godt i forhold til pris, har relativt lave CO2-utslipp og er en energikilde som finnes i store mengder, konkluderer Bjørnson.Rune Bjørnson, direktør for naturgass i Statoil.
Foto: Øyvind Hagen

Klikk her for å bestille abonnement på Gassmagasinet

Ny digitalutgave er klar

På forsiden nå

Flytter HK til Vestlandet

DNV GL Oil & Gas flytter sitt norske hovedkontor fra Oslo til Stavanger. Regionsdirektør Marianne Hauso leder olje- og gasseksjonen i Norge.

Nitrogen gir tryggere farse

AGA har levert flytende nitrogen til Ringstad siden mars 2012. Gassen brukes til produksjon av kjøttfarse som skal brukes i pølser og medisterkaker.

LNG-ventiler på Gastech

Bestobell Valves rapporterer om kjemperespons på messen Gastech i Sør-Korea, som ble besøkt av bransjefolk fra hele verden.

Måler oljeinnhold i gass

En ny svensk testmetode gjør det mulig å måle oljeinnhold i drivstoffgass. Testmetoden skal brukes i den kommende europeiske standarden.