Statoil med gasskampanje


På Statoils nettsider kan du se video om Statoils gassmaskin.

Mandag 17. januar startet Statoil en markedskampanje for økt bruk av naturgass i Europa.

Annonse

I kampanjen markerer også Statoil sine mer enn 30 år som pålitelig gassleverandør til Europa.

- Naturgass må stå sentralt i å løse Europas energiutfordringer framover, sier Rune Bjørnson, direktør for naturgass i Statoil, i en artikkel som er publisert på Statoils nettsider.

Han sier at naturgassen leverer på utfordringer knyttet til konkurransekraft, forsyningssikkerhet og klima.


Sentral rolle i EUs energimiks

Statoil fremhever at naturgass er spesielt attraktiv til generering av elektrisitet.

- Dette fordi gass er svært konkurransedyktig, baserer seg på kjent teknologi og har de laveste CO2-utslippene sammenliknet med andre fossile energikilder, sier Bjørnson.

Helge Lund har flere ganger har sagt at naturgass er løsningen for å håndtere økende energietterspørsel samtidig som CO2-utslippene må reduseres. Bjørnson følger opp:

- Vi mener naturgass må ha en sentral rolle i EUs energimiks på lang sikt fordi gass konkurrerer godt i forhold til pris, har relativt lave CO2-utslipp og er en energikilde som finnes i store mengder, konkluderer Bjørnson.Rune Bjørnson, direktør for naturgass i Statoil.
Foto: Øyvind Hagen

Klikk her for å bestille abonnement på Gassmagasinet

Ny digitalutgave er klar

På forsiden nå

God Påske til alle lesere!

Gassmagasinet ønsker alle lesere, annonsører og forbindelser god påskeferie og velkommen tilbake på nettsiden 22. april.

Måler oljeinnhold i gass

En ny svensk testmetode gjør det mulig å måle oljeinnhold i drivstoffgass. Testmetoden skal brukes i den kommende europeiske standarden.

Kullkraften må stoppes!

Rune Bjørnson i Statoil vil ha mer forutsigbare og markedsorienterte energiforhold i Europa. Og vi må kvitte oss med kull.

FCES på H2FC

Er du rask, vil du kunne se brenselceller fra tyske FuelCell Energy Solutions GmbH (FCES ) på H2FC i Hannover frem til 11.april.